Lågt vattentryck i flerbostadshus

Finns det knappast något vatten från kranen? Ingenting är mer irriterande än att duscha med en svag vattenstråle. Vi vet hur man hanterar lågt vattentryck i ditt hyreshus.

Lokala problem

Kontrollera först om alla grannar lider av minskat vattentryck. Kan de njuta av en uppfriskande full-jet-dusch medan din stråle faller vid vägen? Då kan problemet ligga i rören i själva lägenheten. Oavsett så är det dags för en rörinspektion!

Rörledningsrenovering för hela byggnaden

Är rörsystemet föråldrat i hela byggnaden? Då finns det en god chans att kalk, smuts eller rost täcker delar av dina rör. Detta gör det svårare för vatten att hitta sig genom rörsystemet. Ett sjunkande vattentryck är då en logisk konsekvens.

Vi använder en patenterad metod för att rengöra och renovera rören i din hyreshus från insidan. Eftersom en behandling inte kräver något rivningsarbete, fortsätter vardagslivet utan problem.

Svag stråle från kranen

I en hög byggnad kan vattentrycket minska på grund av höjdskillnaden mellan de olika våningarna. Vattnet tappar trycket när det först måste klättra upp. Vattentrycket sjunker till och med en bar per tio meter stigning.

En tryckhöjande installation eller hydrofor löser detta problem. En sådan installation tar upp vattentrycket till rätt nivå på de högsta våningarna med en pump. Placeringen av en hydrofor måste inspekteras av vattennätet, så lämna installationen till en professionell.

Är du en förvaltare för en lägenhet eller sitter du i ägarmötet? Låt din byggnads rör noggrant kontrolleras av oss. På detta sätt är du alltid ett steg före eventuella läckor och skador.

Kontakta oss för stambyte i Göteborg!