Användbara tips för att renovera badrummet

Vill du renovera ditt nuvarande badrum? Och du har fortfarande ingen aning om var du ska börja? Läs i så fall den här bloggen. Vi ger dig gärna några tips som hjälper dig på vägen.

Samla atmosfäriska bilder

Att köpa ett nytt badrum är inte något man bara gör lätt. Det är viktigt att i förväg överväga vad dina önskemål är. Till exempel, vilken stil tycker du om? Det finns många webbplatser på internet som ger nödvändig inspiration. Samla de atmosfäriska bilderna för att skapa ett stämningsbräde i ditt drömbadrum. Glöm inte heller färgpalett. Baserat på det kan du senare välja brickor och tillbehör.

Badrumslayout

Vill du renovera badrummet så billigt som möjligt? Då är det smart att hålla inredningen på badrummet densamma. Då är det inte nödvändigt att flytta rören. Vill du ta en drastisk inställning till layouten? Förutom rör, ta också hänsyn till andra anslutningar och dörrar och fönster. I allmänhet är badrummen små dessa dagar, så det är smart att organisera dem så effektivt som möjligt. Detta gör att du får rummet att se större ut.

Badkar eller inte?

När du renoverar badrummet undrar vanligtvis alla om de ska ha ett badkar eller inte. Människor väljer ett bad eftersom de kan slappna av och varva ner helt. Dessutom är det oftast lättare att bada små barn i badkar än att duscha dem i en duschkabin. Nackdelen med ett bad är att det tar mycket plats. Ett bad och en dusch i en är ofta inte den perfekta lösningen, eftersom du ofta har begränsat utrymme att röra dig. Har du tillräckligt med utrymme hemma? Då kan du både bada och duscha.

Duschkabin?

Fördelen med en duschkabin är att ditt badrum förblir torrt. Värmen förblir i duschkabinen, även efter dusch. En nackdel är att du måste ha tillräckligt med utrymme, för annars kan du inte öppna dörren. Du är också mindre flexibel i storlek. En duschkabin är mycket populär idag. Med en duschkabin ser ditt badrum lyxigt och modernt ut.

Toaletten

Vid renovering av badrummet spelar ofta en toalettrenovering in. Toaletten är förmodligen mycket föråldrad och måste därför bytas ut. Idag har du många olika toalettstolar. Väljer du en stående eller hängande toalett? En hängande toalett har fördelen att du enkelt kan torka golvet. Men för det behöver du också en inbyggd behållare. Du har också ett urval av toalettskålar med och utan färg. Kort sagt, tillräckligt med val. Vilken du i slutändan väljer beror på dina egna önskemål.

Badrumsmöbler

Vilka saker vill du ha inom räckhåll i badrummet? Och hur mycket lagringsutrymme behövs för det? Baserat på den här typen av frågor bestämmer du vilka badrumsmöbler som är bäst för dig. De flesta väljer badrumsmöbler med lådor eftersom de tycker att de är mer organiserade. Eller för ett högt skåp med hyllor och en dörr. De kan enkelt förvara handdukarna i detta utan att bli våta.

Väggar och golv

Glöm inte plattorna för vägg och golv. Valet av badrumsplattor är återigen ett mycket personligt val. Vill du ha en vacker mosaikvägg eller ett golv? Eller vill du ha brickor med tryck eller snarare blank eller matt? Det spelar ingen roll, för möjligheterna är oändliga.

Belysning

Slutligen belysningen. Det är viktigt att tänka noga över vilken funktion ljuset ska ha i badrummet. Har du ett fönster genom vilket du får mycket dagsljus? Det kräver också annan belysning än när du har ett mörkt badrum. Vill du eller vill du inte ha fläckar ovanför spegeln? Och vill du att ljuset ska kunna dämpas när du tar ett bad i badkaret? Tänk på att du köper belysning som är särskilt avsedd för badrummet.

Det är otroligt mycket att tänka på vid en badrumsrenovering. Vi rekommenderar starkt att du ändå passar på att anpassa ditt badrum precis som du vill ha det när din förening utför sitt stambyte. Kostnaden kommer inte bli riktigt lika stor och du vet att du kommer kunna ha kvar badrummet som du vill ha det i många år fram över. Kontakta oss som ditt företag för stambyte i Göteborg, vi kommer inte göra dig besviken!